Eleven40

Chicago, IL

Eleven40’s design concept is about contrast and layers.  The angular lobby has a sense of drama with its dark, faux leather walls, tall volume, and a giant two-story green wall.   The simple black and white color palette is layered with the warmth of wood tones and textiles.  The built and natural worlds collide with the insertion of greenery throughout this high-rise, concrete structure.  The goal was to create spaces that are full of life in all forms.

The 5th floor is dedicated entirely to amenity space with floor to ceiling windows, light wood-look floors, and pops of color in the art and furniture making for a really bright and vibrant space.  This floor is meant to be active, and the design certainly caters to each and every activity.  The Co-office space is a quiet zone for residents to work or study, while the Gaming area offers everything from board games to arcade games and skee ball.  There is a Jam Lounge for the music lovers, and a Fitness and Yoga studio for the athletes.  The Fireplace/Media Lounge is equipped with a kitchen and wine bar for parties and events, while the Brewing Station offers residents coffee in the morning and cold beer in the evening.  Even the pets have a zone, with a full dog spa and outdoor dog run.   Almost every room spills out to the 5th floor exterior roof deck where there is even more space to lounge, dine and play.

The natural aesthetic carries up to the Aqua Lounge with several wood elements and greenery.  Finishes and furniture are playful at the rooftop, with patterned concrete tiles, graphic wallcovering, and hanging swings.  Up here, it’s all about the views… and the rooftop pool, of course!

5th floor:

  • Co-office space, Jam Lounge, Game Room, Fireplace & Media Lounge, Brewing Station, Fitness room, Yoga Studio, Dog wash and run, Exterior amenity deck
Design Aesthetic

Eleven40’s design concept is about contrast and layers.  The simple black and white color palette is layered with the warmth of wood and textiles.  The built world and the natural world collide with the insertion of greenery throughout the lobby and amenity spaces.  The angular lobby has a sense of drama with its dark, leather-look walls, tall volume, and a giant two-story green wall.   Meanwhile, the amenity floor is light and airy, with floor to ceiling windows, light wood-look floors, and pops of color, making for a really bright and vibrant space.  The amenity floor is meant to be active, and the design certainly caters to each and every activity.  The natural aesthetic carries up to the Aqua Lounge with several wood elements and greenery.  Finishes and furniture are playful at the rooftop, with graphic concrete tiles, fun lighting, and hanging swings.  Up here, it’s all about those views… and the rooftop pool, of course!  Overall, we wanted to create spaces that are full of life in all forms.